Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

oivindhaug _OsloSkinLab_01-11-19_0047_3.jpg

5 tips voor een stralende huid

Een gezonde huid is een stralende huid. Maar dat is voor de meeste mensen een sprookje, met dank aan het dagelijkse leven... Stress, slaapgebrek, de verkeerde huidverzorging en zelfs wat je eet kunnen je huid dof maken. We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld zodat ook jouw huid die jaloersmakende glow krijgt.

#1: Tover je huid om in glad en glanzend


De start van een stralende huid is het opruimen van schilfertjes, dode huidcellen en vervuilende deeltjes die je huid er dof of vermoeid uit laten zien. Natuurlijk maak je je huid 's ochtends en 's avonds schoon maar bij een doffe huid is er een extra reinigingsronde nodig. Dat doe je met een exfoliant, zoals een AHA- of BHA-zuur. Dat klinkt heftig maar valt reuze mee. AHA staat voor alpha hydroxy acid en is wateroplosbaar. Een AHA maakt de dofmakende dode huidcellen los zodat de nieuwe en frisse huidcellen tevoorschijn kunnen komen. Bekende AHA's zijn melkzuur en glycolzuur. BHA staat voor beta hydroxy acid en is oplosbaar in olie. Dit maakt een BHA heel geschikt wanneer je een grauwe, vette huid hebt met verstopte poriën. De BHA kan zich mengen met het huideigen vet en verstoppingen door dode huidcellen en talg losmaken. Een bekende BHA is salicylzuur. Voor een vette huid met grove poriën is BHA-zuur het meest geschikt; bij een droge, dunne of huid met rimpels past een AHA-zuur beter. Het gebruik AHA of BHA is heel simpel, je kunt het vergelijken met een toner of tonic. Je maakt een wattenschijfje vochtig met de vloeistof en wrijft ermee over de huid. Je spoelt het niet af zoals je bij een scrub zou doen. Daarna breng je een serum en dag- of nachtcrème aan. Je hoeft een AHA of BHA niet iedere dag te gebruiken voor het beste resultaat: vaak is drie tot vijf keer per week voldoende voor een stralende teint.

#2: Neem iedere dag een sachet met The Solution™


Ook het innemen van een collageensupplement, zoals The Solution™, draagt bij aan een stralende huid. Dat zie je niet meteen maar vanaf zes tot acht weken kan je huid er veel frisser en compacter uit gaan zien.
Collageen zorgt voor een flexibel 'matrasje' zodat je huid niet uitzakt maar mooi elastisch blijft. Dit heeft ook effect op de kwaliteit van je huidcellen: dofheid maakt na verloop van tijd plaats voor een frisse uitstraling.

#3: Speur naar glow giving ingrediënten


Een goede hydraterende crème helpt de vochtbalans op het juiste niveau te houden. Gebrek aan vocht maakt je teint dof en accentueert zelfs rimpels en de bekende droogtelijntjes. Wanneer de huid goed gehydrateerd is, reflecteert hij het licht en ziet er zo direct stralender uit. Ook bepaalde ingrediënten in serums of crèmes kunnen bijdragen aan een stralende huid. Hyaluronzuur (sodium hyaluronate) bijvoorbeeld is een krachtig vochtbommetje: het kan vele malen zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden, wat betekent dat het vocht in elke laag van de huid trekt en het daar vasthoudt. Andere vochtboosters zijn vitamine B5 (panthenol) en vitamine E (tocopherol).

RS76_Sticks and sample pack on light blue makeup table_Generell 1920x1080.jpg

#4: Voorkom vlekjes


Pigmentvlekjes laten je huid er niet alleen ouder uitzien, ze kunnen de huid ook een vaal uiterlijk geven. Zorg ervoor dat je dagelijks een crème met een zonnebrandfactor aanbrengt, ook in de winter. Met een SPF voorkom je namelijk dat uv-straling het enzym tyrosinase triggert dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van extra pigment. En voorkomen is beter dan de schade achteraf te moeten herstellen, toch? Een crème met SPF beschermt ook de hoeveelheid collageen in de huid, zodat de huid stevig en elastisch blijft.

#5: Geef je gezicht een minimassage


Een massage ontspant de spieren maar kan ook de de glow van je huid stimuleren. Neem bijvoorbeeld een minuutje de tijd om je reinigingsproduct in te masseren. De druk van je vingers verhoogt de circulatie en geeft je huid zo een natuurlijke gloed. Begin in het midden van je gezicht en swipe langzaam richting je oren voordat je de reiniging afspoelt. Ook je dag- of nachtcrème kun je inmasseren, met opwaartse en strijkende bewegingen.