Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS2440_OSL_Amaretto_sour_Mocktail_W-Article_1140x600.jpg

Recept: Amaretto Sour Mocktail

Het is lekker, het is vers - en het bevat geen alcohol. Hier delen we onze variant van de smaakvolle Amaretto Sour Mocktail. Geniet ervan!

Ingrediënten voor één Amaretto Sour Mocktail:

  • 5cl ananassap (bij voorkeur versgeperst)
  • 1 stickpack The Solution™ Beauty Collagen
  • 3cl citroensap
  • 1cl siroop van cocktailkersen
  • 2cl eiwit
  • 3 druppels amandel aroma

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan de cocktailshaker. Om het eiwit te laten schuimen schudt je de ingrediënten droog* in een cocktailshaker
  2. Voeg wat ijsblokjes toe en schud vervolgens krachtig
  3. Schenk in een gekoelde coupette** of martiniglas zonder ijs
  4. Garneer eventueel met citroenzeste

*Droog schudden is een techniek waarbij de ingrediënten in een cocktailshaker eerst zonder ijs worden geschud, waarna ijs wordt toegevoegd en opnieuw wordt geschud. Dit wordt typisch gebruikt wanneer een cocktailrecept ingrediënten bevat zoals eiwit of andere emulgatoren die moeten worden geschuimd of grondig gemengd. Door eerst droog te schudden, kun je een beter schuim of een gladdere emulsie creëren voordat je de drank koelt en verdunt met ijs. Na het droog schudden voeg je ijs toe aan de shaker en schud je opnieuw om de drank af te koelen en te verdunnen tot de gewenste temperatuur en consistentie.

**Type glaswerk dat gebruikt wordt in de wereld van drankjes en cocktails. Het is een glas met een steel en een brede, ondiepe kom en een wijde rand.