Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

cellulite header.jpg

Een bondgenoot tegen cellulite

Na twee zwangerschappen en een gewichtsverlies van maar liefst 43 kilo, besefte Nadja Christophersen dat haar huid haar elasticiteit had verloren. Ze had ook last van cellulite, dit wilde ze aanpakken. Lees in dit artikel alles over Nadja’s ervaring!

“Ik ontdekte The Solution™ Beauty Collagen via Instagram en dacht: ‘Het is te mooi om waar te zijn’, maar toch besloot ik het product te gaan testen. Hoewel ik hoopte op verbetering, was ik toch sceptisch over echte resultaten,” vertelt Nadja.

 

Zichtbaar verschil na drie maanden

Al na vier weken gebruik begon ze veranderingen in haar huid op te merken. Hoewel de verschillen niet direct erg zichtbaar waren, waren ze genoeg om haar vertrouwen te geven en door te blijven gaan met het dagelijks gebruik van The Solution™.

Nu, bijna drie maanden nadat ze is gestart met The Solution™, is ze onder de indruk van het fantastische resultaat. Zo vertelt ze: “Ik merk een duidelijke vermindering van cellulite en een aanzienlijk verschil in mijn huidelasticiteit.”

 

Geen reden tot paniek: de meeste vrouwen hebben cellulite!

Cellulite is iets wat in de familie zit, of niet. Het is iets wat je kunt erven. Gemiddeld heeft negen op de tien vrouwen cellulite. Daarnaast kan iemand haar levensstijl hier ook een invloed op hebben. Denk hierbij aan ongebalanceerde voeding, stress en een gebrek aan lichaamsbeweging en slaap. Deze factoren hebben een grote invloed op de vorming van cellulite. Dit komt doordat een ongezonde levensstijl de ophoping van vocht en afvalstoffen in het lichaam kan verhogen.

Wanneer we ouder worden neemt geleidelijk het collageengehalte in ons lichaam af. Dit leidt tot een verlies in elasticiteit van het huidweefsel en maakt cellulite meer zichtbaar.

 

Huidtherapeut Anne Berit Eide over de oorzaak van cellulite

Anne Berit Eide van de Oslo Skin Care Clinic legt uit dat een van de belangrijkste redenen waarom cellulite met de leeftijd meer zichtbaar wordt is door het bindweefsel. Het bindweefsel is het ondersteuningssysteem van de huid en deze verzwakt door een gebrek aan collageen. Hierdoor wordt de huid dunner en minder elastisch.

Berit Eide gaat er dieper op in en legt uit hoe de structuur van het bindweefsel cruciaal is voor een gladde huid; “Het bindweefsel in het lichaam bestaat uit collageenvezels, en 80% van de huid bestaat uit collageen. Vanaf je 25e neemt de lichaamseigen aanmaak van collageen in de huid af en in de loop der jaren wordt hierdoor cellulite steeds meer zichtbaar.”

Ze vervolgt; "Cellulite wordt veroorzaakt door vet dat door het bindweefsel van de huid heen drukt. Hoe dunner en minder elastisch de huid is, hoe zichtbaarder de cellulite wordt.” Ze voegt eraan toe dat er veel behandelingen zijn die cellulite kunnen verminderen, maar als de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt, zal de kans groot zijn dat het terugkomt.

 

 

De huidtherapeut gelooft dat de beste manier om cellulite te voorkomen en/of te verminderen is door ervoor te zorgen dat de lichaamseigen aanmaak van collageen op pijl blijft. Dit kun je doen door het probleem van binnenuit aan te pakken: eet gezond en evenwichtig, zorg ervoor dat je antioxidanten en vetzuren binnenkrijgt en gebruik collageensupplementen.

Bij de Oslo Skin Care Clinic hebben we zeer positieve ervaringen met The Solution™, het collageensupplement van Oslo Skin Lab. Door huidscans uit te voeren in onze centra hebben we gemerkt dat het gebruik van The Solution™ een positief effect heeft op de elasticiteit van de huid, en onze klanten hebben ook bevestigd dat ze over het algemeen een verbetering hebben opgemerkt aan de huid van hun hele lichaam.

 

Onderzoek toont aan: The Solution heeft een positief effect op cellulite

Een wetenschappelijk onderbouwde studie uit 2015 toont aan dat het dagelijks nemen van een collageensupplement een vermindering kan laten zien van cellulite.

The Solution™ van Oslo Skin Lab is getest in een dubbelblind, placebo-gecontroleerd klinisch onderzoek bij 105 vrouwen tussen de 24 en 50 jaar oud. De resultaten van de studie toonden aan dat regelmatige inname van The Solution™ gedurende een periode van 6 maanden leidde tot aanzienlijke verbetering van de huid bij vrouwen met matige cellulite.