Het is momenteel zeer druk bij de klantenservice. De wachttijd is hierdoor langer dan gebruikelijk. Bedankt voor uw geduld.

WA_Bratislava_Castle_1140x600.jpg

Citytrip: Bratislava

Bezoek de highlights van Bratislava door de ogen van Diana van Oslo Skin Lab: wat zijn de must-sees tijdens lentewandeling?

Diana Král, Commercial Manager OSL Slowakije, geeft tips

Net als de natuur ontwaakt ook Bratislava, de hoofdstad van Slowakije in het voorjaar. Mensen gaan eindelijk naar buiten en genieten van de eerste zonnestralen in de historische straten. Oslo Skin Lab’s commercieel manager in Slowakije, Diana Král geeft ons 4 tips voor een perfecte stadswandeling in het voorjaar.

 

Old town

Wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis van Prešpork (een verouderde naam voor Bratislava), kun je een rondleiding door de oude stad maken met een gids die je langs de belangrijkste monumenten leidt. Als je geen behoefte hebt aan een gids, dan raden wij je aan om zeker even te stoppen bij het Hviezdoslav-plein. Op dit bruisende plein vind je namelijk hele leuke restaurants en cafés. Vanaf daar is het nog maar een kort stukje wandelen naar het Slowaakse Nationale Theater en de de Sint-Maartenskathedraal.

Mocht je tijdens je vakantie even ontzien willen worden, spring dan op de historische Prešporáčik-trein. Deze trein rijdt namelijk langs verschillende bezienswaardigheden waarover ook direct wat verteld wordt.

Kasteel van Bratislava

Het kasteel van Bratislava staat bekend om de vier torens die lijken op een omgekeerde tafel. Omdat het een iconisch gebouw is van Slowakije kan het niet ontbreken op de route van je lentewandeling. Het ligt midden in het centrum van de stad en als we Diana moeten geloven is de klim naar de top meer dan de moeite waard. Vanaf daar kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht over Bratislava en de Donau. Nog niet genoeg van het kasteel? Dan kunje ook nog een wandeling maken door de prachtige barok tuinen.

Botanische tuin

Houd je van kleurrijke flora? In dat geval wil je de Botanische Tuin niet missen, deze staat onder beheer van de plaatselijke Comenius Universiteit en werd opgericht in 1942. In de permanente tentoonstelling vind je bijvoorbeeld een rozenkrans met 120 soorten rozen en kassen vol met cactussen, palmbomen en andere prachtige planten en bloemen uit alle hoeken van de wereld. Een ideale plek voor een romantische date of een weekend/middag met het gezin.

Danubiana museum en National museum

Ben je een liefhebber van de Europese- en wereld kunstscène? En vind je het niet erg om het centrum van Bratislava te verlaten? Dan moet je zeker naar het Danubiana Museum of Modern Art gaan. Het is gebouwd op een schiereiland van de rivier de Donau. Extra pluspunt wanneer de zon schijnt; ook in de buitenruimtes kan je genieten van tentoonstellingen!

Mocht het regenen, het lenteweer is immers onvoorspelbaar, dan kun je ook een bezoek brengen aan het onlangs geopende Nationaal museum van Slowakije. De ruimtes zijn van zichzelf al verbluffend! En dat is niet geheel verassend, want de reconstructie duurde maar liefst 21 jaar!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd met Diana's tips voor een lentewandelingen in Bratislava.RS231_Solution_13174_product_512x512.jpg

Maar waar je ook gaat, vergeet niet The Solution mee te nemen. Gelukkig extra handig met de sachets. Het is ook belangrijk, ondanks dat de zon zich niet altijd laat zien, om zonnebrandcrème te smeren. Dan kan niet alleen jij, maar ook je huid genieten van de lentestralen zonder de stress je huid te beschadigen.