Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS380_Renate_Gerschtanowitz_1020_182_W-Article_1140x600.jpg

Collageen en cellulite - studies komen tot een duidelijke conclusie

De zichtbare cellulite op ons lichaam wordt vaak vergeleken met het uiterlijk van sinaasappel of kwark. Dat maakt dat we het liever verbergen voor de ogen van vreemden en onze dierbaren; we praten er met niemand over. Terwijl het tot wel negen van de tien vrouwen treft en het dus eigenlijk volkomen normaal is. Wil je weten wat cellulite is en hoe het kan worden voorkomen? Je bent op de juiste plek, in dit artikel lees je er alles over.

Cellulite is geen schande
Op televisie, de sociale netwerken, in tijdschriften en op billboards zien we altijd gladde dijen en billen van modellen, actrices of beroemdheden. Ze hebben een perfecte look, waardoor we denken dat we onze eigen sinaasappelhuid verborgen moeten houden. En dat is niet waar. Deze foto's zijn bijna altijd gefotoshopt en laten dus niet de waarheid zien.

Het is oké als je cellulite hebt en het is zeker oké als je hebt besloten er iets aan te doen.

Wat is cellulite?
Het maakt niet uit of je dun of dik bent. Cellulite maakt eenvoudigweg geen onderscheid in gewicht. Het is overigens geen ziekte, in tegenstelling tot cellulitis waarbij er sprake is van een ernstige ontsteking.

Bij cellulite is de huid hobbelig omdat er, in een onregelmatig patroon, vetophopingen vlak onder de huid zijn ontstaan. Er zijn deukjes of putjes zichtbaar, waardoor de huid lijkt op de schil van een sinaasappel. Omdat de vetcellen het vet opnemen uit het bloed kunnen ze groter worden. En juist op de billen en heupen wordt vet makkelijk opgeslagen. De vetcellen liggen op een hoopje bij elkaar en worden omgeven door de schotten van het bindweefsel. Als de vetcellen toenemen, gaan de hoopjes uitpuilen, terwijl andere delen van de huid door de bindweefselschotten niet kunnen uitzetten. Op die plek ontstaat dan een deukje of putje.

De oorzaak
Waarom ontstaat cellulite eigenlijk? Er kunnen verschillende redenen zijn, maar de meest voorkomende zijn genetische aanleg, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging en hormonen. Het hormoon oestrogeen speelt een grote rol bij de vorming van cellulite. Trouwens, het is niet alleen de 'vloek' van vrouwen, ook mannen kunnen er last van hebben.

Kun je er iets aan doen?
De behandeling van cellulite is een levenslang en complex proces. Het eist een totale verandering van je levensstijl. Je moet gezond en evenwichtig eten, met flink veel antioxidanten en vetzuren. Regelmatig bewegen is een must, net als voldoende water drinken en het vermijden van stress.

Wat heeft collageen met cellulite te maken?
De groei van vetcellen kan cellulite veroorzaken en de zichtbaarheid van cellulite kan worden beïnvloed met behulp van een goede huidverzorging. Naarmate we ouder worden, verliezen we collageen, een van de basisbouwstenen van onze huid. Het houdt de huid jong en elastisch maar na de leeftijd van 25 jaar maakt ons lichaam geleidelijk steeds minder collageen aan. De huid verzwakt langzaamaan en cellulite wordt zichtbaar. Met het dagelijks aanvullen van collageen is het mogelijk om cellulite minder zichtbaar te maken en de huid weer een gladder oppervlak te geven.

Studies zijn hier duidelijk over
Ons collageenproduct The Solution™ heeft in recent onderzoek het positieve effect van collageen op cellulite bevestigd. Deze studie duurde zes maanden, waarin 105 vrouwen van 24 tot 50 jaar met matige cellulite dagelijks collageen gebruikten. Het resultaat? In vergelijking met de controlegroep hadden deze vrouwen een stevigere huid en was de cellulite veel minder zichtbaar. En dat pas na een half jaar gebruik! Om nog maar te zwijgen van de andere voordelen die het gebruik van ons collageenpoeder met zich meebrengt. Probeer The Solution™ van Oslo Skin Lab en sluit je aan bij de duizenden vrouwen die stralen met een gezonde en gladde huid.