Het is momenteel zeer druk bij de klantenservice. De wachttijd is hierdoor langer dan gebruikelijk. Bedankt voor uw geduld.

OSL_Article_2_1140x600_0622_NL.jpg

Dit wil je weten over collageen

Het woord collageen komt van het Griekse woord 'kólla', wat lijm betekent. En wist je dat de productie van collageen in het lichaam al vanaf je 25e begint af te nemen met 1-2% per jaar? Opvallend eigenlijk want op dat moment denk je nog helemaal niet na over het verouderen van je lichaam en huid. Rond je 40e gaat die afname ook zichtbaar worden. Denk maar aan lijntjes, rimpeltjes, pigmentvlekjes en een minder stevige huid. Met The Solution™ kun je dit proces natuurlijk vertragen maar er zijn nog veel meer interessante 'weetjes' over collageen. Lees verder en je kunt jezelf een echte ‘collageen connaisseur’ noemen.

#1: Wat is collageen precies?

Collageen is een eiwit en één van de belangrijkste bouwstenen van een gezonde huid, het haar, de nagels en vele andere delen van ons lichaam. Collageen biedt structurele ondersteuning en elasticiteit, waardoor je huid glad en stevig blijft. Het komt het meest voor in de dermis - onder de bovenste huidlaag - en het verbindt de middelste laag van de huid en de onderliggende weefsels. Helaas kan de afname ervan niet volledig worden voorkomen maar het kan worden vertraagd door het innemen van bioactief gehydrolyseerd collageen zoals The Solution™.

#2: Wat is suppletie met collageen eigenlijk?

Door het collageenniveau aan te vullen en op peil te houden, kan je huid er glad uit blijven zien, zelfs als je ouder wordt. Dit aanvullen wordt ook wel suppletie genoemd. Je doet dat door dagelijks een sachet met collageenpoeder in te nemen.

#3: Wat is hydrolyse?

Hydrolyse is het proces waarbij het de aminozuurketens van collageen zijn afgebroken in heel kleine stukjes zodat het lichaam het gemakkelijk kan opnemen. Het zorgt er ook voor dat het poeder snel oplost in zowel warme als koude vloeistoffen.

#4: Wat doet de inname van collageen voor je huid?

Collageenpoeder wordt na inname afgebroken tot aminozuren die je lichaam nodig heeft om het collageenniveau op natuurlijke wijze te herstellen. In wetenschappelijk onderzoek kwam naar voren dat het dagelijks innemen van een sachet met collageenpoeder al na acht weken de diepte van rimpels en lijntjes met gemiddeld 20% verminderde. Andere studies wezen uit dat na zes maanden ook cellulite zichtbaar verminderd was. Er zijn kleinere onderzoeken waaruit blijkt dat het innemen van collageen leidt tot gezonder haar en sterkere nagels.

#5: Wanneer gebruik je het?

Het sachet met collageenpoeder is gemakkelijk op te nemen in je dagelijkse routine. Meng het bijvoorbeeld 's ochtends door je koffie of havermout, je proeft er niets van maar hebt wel je collageenniveau voor de dag zeker gesteld. Dat zul je na enige tijd ook merken aan het gladder worden van je huid en zelfs aan het verminderen van cellulite op je buik, billen en bovenbenen.

#6: Voor wie is het?

Omdat het innemen van een collageensupplement rimpels minder zichtbaar maakt en de elasticiteit van de huid verbetert, wordt het aanbevolen aan iedereen die van binnenuit aan de gezondheid van de huid wil werken. Uit onderzoek is gebleken dat je er niet alleen rimpels mee voorkomt maar ze ook 'repareert'. Het advies is daarom al vanaf je 25e te beginnen met The Solution™.

#7: Waar let je op bij het aanschaffen van collageen?

Kies altijd voor type 1 gehydrolyseerd collageen, dit wordt namelijk het makkelijkst door het lichaam opgenomen en verwerkt. Het is daarnaast prettig wanneer het innemen van collageen past is in je dagelijkse routine. Het sachet van The Solution™ voeg je gewoon toe aan je koffie, smoothie of (plantaardige) yoghurt, je proeft er niets van. Dit maakt collageen in poedervorm de handigste optie, ook omdat het makkelijk mee te nemen is onderweg of op reis.

#8: Is de werking aangetoond in studies?

Jazeker! Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat het nemen van een collageensupplement zoals The Solution™ de elasticiteit van de huid kan verbeteren en rimpels kan verminderen. Ook de zichtbaarheid van cellulite wordt minder, dit effect laat wel iets langer op zich wachten dan de andere verbeteringen.

#9: Waarom zou je het gebruiken?

Een gezonde leefstijl, voldoende beweging en het aanbrengen van verzorgende producten is niet altijd voldoende voor een gladde en gezonde huid. Met onze superdrukke schema's is het ook niet realistisch om te verwachten dat je elke dag genoeg collageenrijk voedsel tot je kunt nemen. En hier komt collageenpoeder om de hoek kijken. Ongeacht je leeftijd kan een collageensupplement bijdragen aan een mooie, gladde en elastische huid.

#10: Heeft het gebruik van collageen bijwerkingen?

The Solution™ heeft geen geregistreerde bijwerkingen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kun je met je huisarts of gynaecoloog bespreken of gebruik in jouw geval oke is. Positieve bijwerkingen zijn er ook: we noemen nog even een gladdere huid, niet alleen in het gezicht maar over het hele lichaam. En wat te denken van voller haar en nagels die sterker worden?