Recept: Glühwein voor kerst
Ben jij ook zo gek op het feestelijke drankje genaamd glühwein? Wij wel! Wist je dat glühwein letterlijk “verbrande wijn” betekent? Het wordt voornamelijk gedronken in de bergachtige gebieden van Midden-Europa en Noord-Italië. Ook vind je deze versnapering vaak bij kraampjes op kerstmarkten. Ideaal om mee op te warmen tijdens een koude winterdag.
Glühwein is een alcoholische drank van rode wijn, op smaak gebracht met kruiden en schillen van citrusvruchten. Het werd beschouwd als een eeuwenoud middel om seizoen aandoeningen te bestrijden.
Inmiddels zijn we in het winterseizoen beland, hét seizoen voor glühwein! 🍷
Vergeet je niet om jouw versie van dit lekkere recept op Instagram te delen en ons te taggen @osloskinlab_nederland!
Ingrediënten (voor 8 personen)
- 1l rode wijn
- 100g suiker
- 1 citroenschil
- 1 sinaasappelschil
- 2 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 1 steranijs
- Nootmuskaatpoeder
- 1 zakje The Solution
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een pan en schenk de rode wijn erbij. Meng alles goed. Zet de pan op het vuur en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen. Filter de drank om de kruiden en de schil te verwijderen. Serveer de glühwein warm en vergeet niet om je sachet met The Solution toe te voegen.
Geniet van deze heerlijk warme verwennerij!