Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS2695_OsloSkinlab_2805_W-Article_1140x600.jpg

RECEPT: Grapefruit Sour

Proost op een frisse start! Laten we het jaar aftrappen met een explosie van smaak en een vleugje optimisme. Onze Grapefruit Sour is niet zomaar een drankje; het is een pittige viering van een nieuwe start. Neem een slokje, geniet ervan, en omarm de verfrissende reis die voor ons ligt!

Ingrediënten voor één Grapefruit Sour: 

  • 50 ml rood grapefruitsap 
  • 40 ml citroensap 
  • 40 ml eenvoudige siroop 
  • 20 ml eiwit 

Bereidingswijze: 

  1. Voeg alle ingrediënten toe in één shaker 
  2. Droog schud het geheel in de shaker* 
  3. Schud het nu met ijs 
  4. Schenk het drankje in een whiskyglas door het over ijs te zeven 
  5. Garneer met grapefruit schil 

*Droog schudden is een techniek waarbij de ingrediënten in een cocktailshaker eerst zonder ijs worden geschud, waarna ijs wordt toegevoegd en opnieuw wordt geschud. Dit wordt typisch gedaan wanneer een cocktailrecept ingrediënten bevat zoals eiwit of andere emulgatoren die moeten worden geschuimd of grondig gemengd. Door eerst droog te schudden, kun je een beter schuim of een gladdere emulsie creëren voordat je de drank koelt en verdunt met ijs. Na het droog schudden voeg je ijs toe aan de shaker en schud je opnieuw om de drank af te koelen en te verdunnen tot de gewenste temperatuur en consistentie.