Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS443_OSL_Cecilie-Nordstrom_0221_1890_W-Article_1140x600.jpg

"Ik heb altijd geloofd in huidverzoring van binnenuit"

Cecilie Nordstrøm (49) is de vrouw achter het succes van The Solution™: “Het is duidelijk dat wat we eten van invloed is op onze huid en dat deze de juiste voeding nodig heeft om in de beste conditie te zijn.”

Collageensupplement


Cecilie werkt al jaren met voedingssupplementen en weet als geen ander hoeveel invloed het op je gezondheid heeft wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende belangrijke vitamines en mineralen binnenkrijgt. Haar droom was altijd om een product te vinden dat specifiek voor de huid werkt. Toen ze met haar bedrijf collageensupplementen voor gewrichten overwoog, stuitte ze op een Duitse collageenproducent, die een gepatenteerd bioactief collageenhydrolysaat had ontwikkeld, dat een positief effect op de huid heeft. Dit actieve ingrediënt is uiteindelijk verwerkt in het collageensupplement The Solution™.

Grondig onderzoek


“Ik wist dat dit wel eens het product zou kunnen zijn dat we zochten als het gaat om huidverzorging van binnenuit”, zegt Cecilie. “Omdat we in de welzijnssector werkzaam zijn, zijn we erg streng in de vereisten voor documentatie, die bij ons de basis vormt voor een te lanceren product. We volgen de gouden standaard voor onderzoeken, wat betekent dat we dubbelblinde, gerandomiseerde en placebogecontroleerde onderzoeken gebruiken. Dit zijn onderzoeken waarbij noch de proefpersonen zelf, noch de artsen weten wie het echte product en wie een placebo krijgt. De onderzoeken naar deze collageenpeptiden bleken te leiden tot een verbeterde elasticiteit van de huid, vermindering van de zichtbaarheid van sinaasappelhuid en al na 8 weken een vermindering van de rimpeldiepte met gemiddeld 20,1 procent. Deze onderzoeken, uitgevoerd aan de Universiteit van Kiel, worden ook gepubliceerd in de medische bibliotheek PubMed. Bovendien worden alle onderzoeken ook peer-reviewed, wat betekent dat andere, onafhankelijke onderzoekers de documentatie hebben beoordeeld om te controleren of alles volgens de juiste standaard is gedaan en dat ze de conclusie kunnen ondersteunen.”

Zichtbare resultaten


“Naast de medische onderzoeken was het belangrijk ons eigen bewijs te krijgen dat het supplement echt werkt. Daarom benaderden we de Oslo Skin Care Clinic of ze de huid van testpersonen konden analyseren. Eigenaar en huidtherapeut Anne Berit Eide reageerde enthousiast en stelde de VISIA-huidscanmachine van de kliniek beschikbaar. In de afgelopen jaren kwamen er regelmatig proefpersonen langs voor voor- en na scans en bij iedereen zagen we positieve resultaten. De eerste proefpersoon was Vanessa Rudjord. Na acht weken gebruik van ons collageensupplement liet de scan bij haar een rimpelvermindering van 33 procent zien. De twee daarop volgende proefpersonen kregen zelfs nog betere resultaten bij dezelfde scan. Het is geweldig om naast het wetenschappelijke bewijs nu ook echt duidelijk de effecten te zien wanneer we de voor- en na foto’s naast elkaar leggen”, licht Cecilie toe.

Voor en na

Verschil in collageen


“Ik heb ooit iemand horen zeggen dat je hetzelfde effect kunt krijgen als je veel soep eet. Maar dit is een misverstand en er zijn geen onderzoeken die dit onderbouwen. Het collageen in The Solution™ is opgebroken in peptiden (korte ketens van aminozuren) en het is het effect op de huid wanneer juist deze collageenpeptiden worden ingenomen dat is getest in de onderzoeken waarnaar we kunnen verwijzen. 

Huidscans


Cecilie benadrukt dat The Solution geen wondermiddel is dat snel zichtbare resultaten geeft, maar ze twijfelt er niet aan dat regelmatige inname van dit collageen ertoe kan bijdragen dat de huid zachter, steviger en elastisch wordt. “Het effect treedt geleidelijk op en het kan per individu natuurlijk behoorlijk verschillen wanneer de veranderingen optreden. De kleine, dagelijkse veranderingen zelf contstateren is bovendien lastig. Daarom is het zinvol foto's of huidscans te maken, die het verschil nauwkeuriger meten. We ontvangen aan de lopende band foto's van gebruikers die oprecht verbaasd zijn over hoeveel hun huid is veranderd in vergelijking met het begin.”

Buitenlands succes


Sinds de lancering van The Solution in 2017 is de groei soepel verlopen. Cecilie: “We zijn begonnen in Noorwegen en Finland. Daarna waren Zweden, Denemarken, Tsjechië, Nederland, België en Slowakije aan de beurt. In al deze landen zijn we samenwerkingen aangegaan met huidklinieken en huidtherapeuten en hebben we huidscans uitgevoerd met zeer goede resultaten. Voor de komende tijd staan er nog meer lanceringen in verschillende landen gepland.”