De specialisten van onze klantenservice zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.30 bereikbaar op 0800-0201886

OSL_Article_3_1140x600_2.jpg

Waarom tijd voor jezelf zo belangrijk is! Drie tips om te doen

Heerlijk die lange zomeravonden! Samen met vrienden genieten van de zonsondergang in het park of op het strand. Een avond met vriendinnen eten op je balkon of in de tuin. We zijn er dol op! Jij ook? Toch is het ook met een overvolle agenda belangrijk tijd voor jezelf vrij te maken. Deze ‘me-time’ zorgt ervoor dat je letterlijk tot jezelf komt, dat je even kunt ontladen en opladen. Het helpt je in balans blijven midden in de hectiek van alledag. Maar hoe zorg je dat je op tijd rust inlast en hoe kun je deze tijd met jezelf nu het best invullen? We delen onze favorieten.

1 Gun jezelf die break
Natuurlijk, tijd die je met vrienden, je partner of familie doorbrengt is ook ontspanning. Toch gaat er niets boven wat échte me-time. Tijd om helemaal in te vullen zoals jij dat het liefst doet, zonder daarover verantwoording te hoeven afleggen. Of het nu dagelijks een half uur is, een uurtje per week of een hele zondag. Gun jezelf die break en besef dat het geen overbodige luxe is. Wanneer je door blijft rennen in de ‘ratrace of life’ loop je vroeg of laat een keer tegen een muur op.

Tips van ons tijdens jouw welverdiende break:

  • Een ontspannen start van de dag; Sunrise yoga van Yoga with Adriene. Een practice van 15 minuten om je te helpen opstarten. Maak je lichaam wakker door stretches en maak het sterker door de verschillende poses. Door deze sessie geef je je lichaam energie, zodat je het optimale uit de dag kunt halen. Niet zo'n morning person? Bekijk eens de andere work-outs van 10 minuten tot een uur, van pittig tot slow. 
  • Ontspannen met een goed boek! Wij raden je: ‘De kracht van keuze’ van Kelly Weekers aan. Deze nuchtere blondine heeft een krachtig, kwetsbaar en inspirerend boek geschreven met wijsheden waar we allemaal wat aan hebben. Onze favoriet luidt “Geloven in keuzes geeft kansen”. Welke keuzes maak jij vandaag die goed zijn voor JOU?
  • Maak een avondwandeling in park, duin of bos terwijl je naar een podcast luistert. Kies eens voor “Hoeveel ben ik waard?” van Rolien Magendans Deze stewardess, waarmee wij ook een fijne samenwerking hebben, vliegt de wereld over en gaat daarnaast in gesprek met gasten die volgens haar het pad van waarde hebben bewandeld. Deze waarde komt in verschillende vormen: financiële-, eigen- en levenswaarde. Inspirerende sessies om ook jouw waarden weer een boost te geven.

2 Leer loslaten
Vind je het lastig om lucht te creëren in je overvolle agenda? Train jezelf om vaker ‘nee’ te zeggen. Je hoeft niet altijd overal op in te gaan en iedereen te pleasen. Mensen krijgen alleen maar meer respect voor je als je voor jezelf durft te kiezen. Je hoeft echt niet naar elk feestje. Laat het idee los dat je altijd maar de allergrootste plannen moet hebben en dingen moet ondernemen. 

3 Selfcare
Een belangrijke vorm van me-time is selfcare; jezelf even met wat extra aandacht verzorgen. Creëer een spa moment voor jezelf. Zeker in de zomermaanden kan je huid wat extra aandacht gebruiken door de blootstelling aan zon. 

Geniet!