Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

OSL_Article_4_heart_salad_1140x600_0622_NL.jpg

Recept: Salade van gegrilde koolsla met pistache!

In veel landen is augustus de laatste echte zomermaand. Je vakantie mag dan wel (bijna) voorbij zijn, maar het zomergevoel hangt nog steeds in de lucht. Weekenden en avonden worden met plezier doorgebracht met vrienden onder het genot van heerlijke versnaperingen. Vaak gebruiken we hier de bbq voor maar mocht het net iets minder weer zijn dan gaan we gewoon de keuken in. Deze maand hebben we een gerecht voor jou dat je deels kunt bereiden op de bbq of in de grillpan: een salade van gegrilde koolsla met pistache! Heb je geen bbq of grillpan? Geen probleem. Dit recept kan ook zonder gemaakt worden.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 koolsla’s; gewassen en verticaal in tweeën gedeeld
  • 200g boter; we gebruiken graag 100g kruidenboter en 100g peterselieboter
  • 100g pistachenoten; gepeld
  • 1 eierdooier
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • 100g gemengde kruiden; bieslook, dille, peterselie enz.
  • Zout en peper

*Plantaardige boter werkt hier ook goed voor, of zelfs plantaardige crème voor een iets lichtere substantie.

Hoe maak je deze salade?

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de koolsla. Smelt de boter in een grote pan en bak de bladeren ongeveer 1 minuut in de boter.
  2. Giet de gesmolten boter, bladeren en alle andere ingrediënten (behalve het hart van de koolsla) in een blender en mix tot je een romige substantie hebt.
  3. Bak het hart van de koolsla op middelhoog vuur tot ze een lichtbruin korstje hebben. Je kunt die op de bbq of in de grillpan doen.
  4. Serveer de salade met pistache dressing erover gedruppeld. Plet eventueel nog wat pistachenoten voor een knapperige garnering!

Bon appétit!