De specialisten van onze klantenservice zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.30 bereikbaar op 0800-0201886

OSL_Article_1_1140x600_0622.jpg

Summer care: zo houd je je huid op zijn allermooist

De zon en het warme weer brengen een hele reeks uitdagingen op het gebied van huidverzorging met zich mee. Is in de winter een rijke crème de juiste optie, in de zomer heeft je huid meer behoefte aan een lichtgewicht gel of fluide. En hoewel een product met SPF het hele jaar door op je huidmenu zou moeten staan, is het natuurlijk een must wanneer je de hele dag buiten in de zon bent. We hebben daarom een afvinklijstje voor je gemaakt met tips om de verzorging van je zomerhuid te optimaliseren. Heb je ze allemaal in een keer kunnen afvinken? Wow, you glow! Ben je toch iets vergeten? Go go go girl!

De zon en het warme weer brengen een hele reeks uitdagingen op het gebied van huidverzorging met zich mee. Is in de winter een rijke crème de juiste optie, in de zomer heeft je huid meer behoefte aan een lichtgewicht gel of fluide. En hoewel een product met SPF het hele jaar door op je huidmenu zou moeten staan, is het natuurlijk een must wanneer je de hele dag buiten in de zon bent. We hebben daarom een afvinklijstje voor je gemaakt met tips om de verzorging van je zomerhuid en haar te optimaliseren.

Extra aandacht voor ellebogen, knieën en hielen

Je ellebogen, knieën en hielen heb je niet de hele tijd op je netvlies en dat maakt het makkelijk om ze te vergeten. Terwijl ze juist in de zomer extra zichtbaar zijn. De oplossing? Zet een scrub in de douche en scrub je ellebogen, knieën en hielen minimaal eenmaal per week. Voorwaarde voor een mooie huid is wel dat je na het afdrogen een verzorgende crème aanbrengt om de huid te hydrateren. Schilferende en gebarsten hielen kun je nog wat extra TLC (Tender Loving Care) geven door ze voor het slapen gaan in te smeren met een rijke voetbalsem waar je vervolgens nog wat vaseline overheen smeert. Trek een paar korte sokken aan en doe dit een aantal keer voor je gaat slapen. Na een paar nachten zijn je hielen als nieuw.

Zelfbruiner voor een sun kissed glow

In plaats van ouderwets en ongezond te 'bakken' in de zon, gebruik je een zelfbruiner om eruit te zien als een sun kissed goddess. Dat is niet alleen veel beter voor je huid, je minimaliseert zo de kans op een verbrande huid en je zal geen last hebben van vervellen. Dat zelfbruiner lelijke oranje vlekken achterlaten of vies ruiken, is inmiddels achterhaald. Met de formules van nu kun je je vrienden echt voor de gek houden en ze laten denken dat je de hele zomer op het strand piña colada's hebt gedronken.

Siësta!

Niets heerlijker dan uitgebreid in de schaduw te lunchen en vervolgens lekker te lummelen in een hangmat of een dutje te gaan doen in een koele slaapkamer. Do as the locals do en zoek tussen 11u00 en 15u00 de schaduw op want de zon is dan op haar sterkst. Dit is het ideale moment om even écht vakantie te vieren en je over te geven aan een ontspannende siësta.

Voorkom frizzy haar

Na een dag op het strand is je haar meestal niet zo smooth meer. Onder invloed van de zon, zand, wind en zeewater zijn je haarpunten ineens zo frizzy als wat.  Omdat de haarschubben open gaan staan en zo vocht uit de omgeving kan binnendringen, zwellen de droge of dunne punten op. Breng voor je naar het strand gaat een niet te zware haarolie of een haarserum aan over je hele haar en met name op de punten. Draai je haar in een knot waarbij de haarpunten beschermd worden door het overige haar. Je kunt natuurlijk ook een petje of sjaal om je haar dragen. Dit voorkomt meteen het verkleuren van je haar door de zon.

SPF van top tot teen

Weet jij hoeveel zonnebrandcrème je aan moet brengen voor de juiste bescherming? Houd als maat een theelepel en een eetlepel in gedachten en smeer je van top tot teen in met: een volle theelepel voor je gezicht, hals en nek. Elk ledemaat smeer je in met twee eetlepels crème en over je rug, borst, buik en flanken verdeel je vier eetlepels. Vergeet ook niet je handen, voeten, oren en lippen in te smeren. Dit herhaal je dan iedere twee uur. Pro-tip: stel een alarm in op je telefoon om je eraan te herinneren dat je jezelf opnieuw moet insmeren.

Fruit voor je zomerhuid

Tomaat, watermeloen en komkommer zijn, naast het drinken van water, een goede manier om gehydrateerd te blijven. Je eet zo als het ware extra vocht, wat goed is om ook van binnenuit je huid gehydrateerd te houden. Ook kokoswater is een perfecte optie. Dit is meteen een ideale manier om The Solution™ in je vakantiemenu op te nemen door het met het kokoswater te mengen. Je voorkomt zo droogtelijntjes over je hele lichaam of dat cellulite zichtbaarder wordt. Met deze tips blijft je huid ook op vakantie in topconditie!