Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

OSL_Miep_1920x1080.jpg

Waarom zou je collageen gebruiken?

Anne Berit Eide van Oslo Hudpleieklinikk raadt het gebruik van een collageen supplement aan als je een frisse uitstraling wilt.

“Wat je eet heeft grote invloed op hoe je huid veroudert. Ongezond, bewerkt eten dat laag is in voedingsstoffen zorgt ervoor dat je huid sneller ouder wordt en dat de natuurlijke aanmaak van collageen achteruit gaat. Het is een feit dat collageen onmisbaar is voor een gladde en stevige huid,” zegt ze.

Bouwstenen van de huid
Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen in de huid, verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de hydratatie van je lichaam en huid zodat alle lichaamsfuncties optimaal hun werk kunnen doen. Zo’n 75 tot 80 procent van de stoffen in ons lichaam die niet uit water bestaan, zijn verschillende soorten collageen, onder andere in onze huid.

Verlies van collageen resulteert in rimpels
Onze lichamen maken continu nieuw collageen aan om daarmee beschadigingen in de huid te repareren. Maar, een natuurlijk aspect van veroudering is de geleidelijke afname van onze collageen productie, die inzet rond je dertigste.

“Wanneer de ondersteuning van de huid afneemt en de collageen vezels minder dicht op elkaar liggen, ontstaan rimpels. Onze huid is minder vol en wordt slapper. We zien ook cellulite onstaan op onze dijen, billen en armen wanneer we collageen verliezen,” legt ze uit.

Collageen supplementen vertragen de veroudering van de huid
Gelukkig kunnen we dit verouderingsproces vertragen door gezond te eten en door collageen supplementen te gebruiken.
“Collageen supplementen helpen met het herstellen van het ondersteunende vermogen van de huid en verminderen tekenen van huidveroudering,” zegt ze. Anne Berit Eide legt uit dat er verschillende collageen supplementen verkrijgbaar zijn, maar dat niet alle types het collageen in de huid kunnen opbouwen.

Gehydroliseerd collageen
“Er zijn verschillende collageen structuren in het lichaam. Type 1 en Type 2 komen het meeste voor. Type 1 komt voor in je huid, haar en nagels, en type 2 is het belangrijkste component van onze synoviale vloeistof en ons kraakbeen. Het is ook belangrijk dat de collageen gehydroliseerd is, oftewel ‘verdeeld' is in peptidelengtes die de huid kan opnemen en gebruiken. Als dat niet het geval is, verwerken we het collageen net zoals alle eiwitten die we binnen krijgen. The Solution™ is een collageen poeder met Type 1 collageen met een - op basis van onderzoek - bewezen positief effect op rimpels en huidveroudering. Bij Oslo Hudpleieklinikk zijn we onder de indruk van de geweldige resultaten die onze klanten behaalden na het gebruik van deze collageen supplementen. We maken gebruik van 3D scans, en zien enorme verbetering in rimpeldiepte, stevigheid en elasticiteit,” concludeert ze.