Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Gezond recept: Gevulde Mediterrane paprika's

Je weet natuurlijk inmiddels dat het Oslo Skin Lab-team dol is op antioxidanten en voeding dat bomvol vitamine C zit. Dit verrukkelijke recept heeft beide en is perfect als zowel lunch als diner. Alles met een beetje kaas en zaden of noten staat gelijk aan een geweldige maaltijd voor Cecilie. Probeer het recept dus zeker uit. Ben je het met haar eens? Laat ons weten wat je ervan vindt door je maaltijd met ons te delen op Instagram. Tag ons met @osloskinlab_nederland

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 2 grote, rode paprika's
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper (poeder)
  • ½ theelepel oregano (gedroogd)
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Handvol cherrytomaatjes
  • Handvol olijven
  • Handje rucola
  • Feta
  • Geroosterde zonnebloempitten
  • Tzatziki

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius

Zo bereid je het:

  1. Snijd de paprika's verticaal doormidden en verwijder de zaadjes. Bestrijk met een kwastje of met je handen de binnen- en buitenkant van de paprika's met een beetje olijfolie, zout en peper.
  2. Giet de kikkererwten af, spoel ze af met koud water en doe ze in een kom met 1 eetlepel olijfolie en de specerijen en kruiden. Meng goed zodat de kikkererwten helemaal bedekt zijn met olie en kruiden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de kikkererwten en paprikahelften 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden Celsius.
  4. Snijd de olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de rucola en de gebakken kikkererwten.
  5. Vul de paprikahelften met het kikkererwtenmengsel. Garneer met de tzatziki en feta en strooi er de geroosterde zonnebloempitten over voor een beetje crunch.

TIP: Serveer je dit als avondeten? Bak wat extra kikkererwten en gebruik ze de volgende dag in pitabroodjes als lunch. Je kunt daarbij overgebleven toppings zoals cherrytomaatjes, rucola en olijven toevoegen. Of heb je nog andere overgebleven groenten zoals komkommer, ui of radijs die je op wilt maken? Voeg ze toe voor een supervoedzame lunch.