Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

OSL_Prep-your-summer-skin_1140x600_0522_NL.jpg

Is je huid klaar voor de zomer? Zeker wel met deze 8 tips

De zomer zit er nu echt aan te komen! We willen natuurlijk van top tot teen klaar zijn als de zon ons eindelijk uitnodigt om naar buiten te gaan met de dresscode van blote benen en sandaaltjes.

Ben jij al klaar voor de zomerzon? Zo nee, no problemo want we hebben 8 tips verzameld om je huid voor te bereiden zodat je zonder problemen in dat korte zomerjurkje stapt.

#1: Reinig je huid goed. De zomer gaat vaak gepaard met hitte en vochtigheid, waardoor bacteriën zich in poriën kunnen ophopen. Zorg ervoor dat je je huid zowel in de ochtend als voor het slapen gaan reinigt met een product dat salicylzuur (BHA-zuur) bevat. Dit helpt om bacteriën te doden.

#2: Gebruik een moisturizer op waterbasis voor je gezicht, hals en decolleté. Hoewel winterweer doorgaans wat vettere crèmes vereist, kan zo'n dikke dagcrème in de zomer ervoor zorgen dat je je bezweet voelt zodra je naar buiten loopt. Een gel of fluïde op waterbasis is dan een betere optie voor warme zomerdagen.

#3: Scrub! Door de bovenste huidlaag te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen en komt een frisse huid te voorschijn met een mooie glow. Je kunt dat bijvoorbeeld doen met een exfoliërende handschoen en een koffiescrub. Dit maakt je huid meteen ook strakker en minder puffy.

#4: Gebruik een product met een zonnefilter (SPF) – altijd en overal. Het is zo verleidelijk om te proberen een kleurtje te krijgen als je voor het eerst in de zon naar buiten gaat maar UV-stralen zijn schadelijk voor je hele lichaam, niet alleen voor je gezicht. Zorg ervoor dat je de SPF over je hele lichaam aanbrengt en herhaal dit iedere twee uur wanneer je de hele dag in de zon bent.

#5: Wil je snel een sun kissed kleur? Om die zomerse gloed te krijgen waar je naar op zoek bent, kun je een zelfbruinend product gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel geweldige opties op de markt waarmee je geleidelijk een kleurtje kunt opbouwen zonder strepen of een nare geur. Controleer wel of het  product clean is qua ingrediënten en ook hydraterende eigenschappen bevat.

#6: Ga voor de no make-up look. In plaats van make-up te dragen die aan het einde van een warme dag er plakkerig uitziet of waarvan je gaat zweten, kies je deze zomer voor een meer pure huid. Dit voorkomt dat make-up zich ophoopt in je poriën en puistjes veroorzaakt. Het voorkomt ook dat je make-up uitloopt. Je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken of je waterproof mascara hebt gebruikt voordat je in zwembaden of meren springt. Het gebruik van een getinte dagcrème met SPF kan in plaats daarvan een geweldige overgangsoptie zijn.

#7: Ga voor een pedicure. Als we moesten raden, heb je je voeten waarschijnlijk de hele winter in laarzen verstopt en hebben ze misschien wat tender loving care nodig. Maak meteen een afspraak voor een pedicure zodat je niet hoeft te stressen wanneer het eindelijk tijd is om je favoriete teenslippers aan te trekken.

#8: Camoufleer cellulite. Helaas is cellulite of 'sinaasappelhuid' een natuurlijk onderdeel van het leven en de meeste mensen – ongeacht leeftijd, gewicht of algemene gezondheid – hebben er in meer of mindere mate last van. Zorg daarom goed voor je huid in de zomer; ook een zelfbruiner helpt bijvoorbeeld om de zichtbaarheid van cellulite te verminderen. Voor de langdurige vermindering van cellulite kun je overwegen om regelmatig te sporten en/of The Solution™ van Oslo Skin lab te gebruiken. Hiervan is aangetoond dat het de zichtbaarheid van cellulite vermindert in een onderzoek van zes maanden.