Recept: Groene pasta light
Bij Oslo Skin Lab houden we van stevige, huidvriendelijke recepten die zowel onze smaakpapillen als ons lichaam voldoening geven. Deze voedingsrijke groene 'pasta' zit boordevol ontgiftende ingrediënten om je voor te bereiden op de zomer zonder dat je je favoriete comfort food hoeft op te geven. Bovendien zit het boordevol vezels, gezonde vetten en vitamine A, C en K.
Dit pastarecept is gezond, ontgiftend en troostend inéén. Ook je huid en je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn voor deze heerlijke doordeweekse maaltijd. Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor de pasta
- 250 gram courgette spaghetti (maar gewone, reeds gekookte pasta werkt ook)
- 75 gram diepvrieserwten
- 10 asperges, in stukjes
- Optioneel knoflook of sjalotten naar smaak
Ingrediënten voor de saus
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas (bewaar wat voor het serveren)
- 2 flinke handen spinazie
- verse koriander (bewaar wat voor het serveren)
- 1 rijpe avocado
- 1 el citroensap
- 1 el edelgistvlokken
- 1 el olijfolie
- 120 ml (plantaardige of gewone) melk
- 1 el misopasta (je kunt in plaats daarvan ook een groentebouillonblokje door de melk mengen)
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en mix ze tot een romige saus. Verhit een niet te kleine pan op middelhoog vuur met olijfolie en eventueel knoflook en bak de gesneden asperges gaar. Voeg halverwege eventueel sjalotten toe en doe dan de doperwten en saus in de pan. Zodra de saus warm is, voeg je de courgette spaghetti of gekookte pasta toe. Werk het gerecht op het bord af met verse koriander en geraspte Parmezaanse kaas.
TIP:
Zin in een heerlijke lunch? Verdubbel het recept en bewaar wat je overhoudt in de koelkast. Doe de pasta de volgende dag in een ovenschaal en bestrooi met een scheutje melk, een laagje paneermeel en olijfolie. Verwarm ongeveer 8 minuten op 200 graden Celsius in een voorverwarmde oven of tot de paneermeel geroosterd is.
Deel jouw versie van dit recept met ons door @osloskinlab_nederland te taggen op Instagram!