Het is momenteel zeer druk bij de klantenservice. De wachttijd is hierdoor langer dan gebruikelijk. Bedankt voor uw geduld.

OSL_WA_Ivana_tip_1140x600_0422_no_text.jpg

Wat doet de overgang van de winter naar de lente met je huid? Tips van een dermatoloog.

De winter is een zware tijd voor je huid. Er is gebrek aan zonneschijn, je immuunsysteem is zwakker, je bent vermoeider door kortere en donkere dagen, je eet meer 'comfort food' en juist minder vers fruit en groenten. Dit zorgt ervoor dat je huid doffer en droger is. Je gebruikt waarschijnlijk ook vaker dikkere crèmes om te voorkomen dat je huid uitdroogt in de koude, vochtarme winterlucht. Nu we de lente ingaan, is het tijd om een paar veranderingen aan te brengen in onze huidverzorgingsroutine.

Dermatoloog Ivana Spoustova heeft drie tips om je huidverzorging aan te passen aan het voorjaarsseizoen.

#1: In dezelfde lijn als de 'voorjaarsschoonmaak', neem je eerst de tijd om je beauty'kast' op te ruimen. Controleer de houdbaarheidsdatum van al je huidverzorgingsproducten en gooi producten die verlopen zijn weg. Houd er rekening mee dat veel biologische producten, vooral van kleinere of lokale bedrijven, geen of weinig conserveringsmiddelen gebruiken en een kortere houdbaarheid hebben. Producten die exfoliërende zuren bevatten zoals AHA's, moeten ook zorgvuldig worden beoordeeld omdat zuren in de loop van de tijd sterker en geconcentreerder kunnen worden.

#2: Stop met retinol (vitamine A), antibacteriële producten of exfoliërende zuren. Deze producten en ingrediënten zijn geweldig in het gebruik - ze bestrijden veroudering en acne of verhelderen je huid - maar ze hebben ook een verdunnend effect op de huidbarrière. En dat terwijl er in de lente meer blootstelling aan UV-straling is en de huid dus beschadigd kan raken. Hoewel je deze producten en ingrediënten 's nachts kunt blijven gebruiken, moet je wel voorzichtig zijn en overwegen om de gebruiksfrequentie te verminderen.

#3: Verhoog je bescherming tegen de zon. Hopelijk gebruikte je ook een crème met SPF gedurende de wintermaanden. Nu de lente komt, is het tijd om er wat meer prioriteit aan te geven en te overwegen een crème met een hogere factor te gaan gebruiken. Dermatoloog Ivana Spoustova raadt aan om een anti-pigmentatiecrème met SPF te gebruiken die geen parabenen en siliconen bevat. Hoewel alleen een hoge SPF ook prima is, helpen anti-pigmentatiecrèmes pigmentvlekken te beschermen en te voorkomen dat ze groter of donkerder worden.