Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS2084_OsloSkinlab_0223_1306.tif_W-Article_1140x600.jpg

Recept: Koude komkommer-pistachesoep

Een verfrissende en gezonde soep voor warme zomerdagen. De soep kan in een klein glaasje geserveerd worden als een soort aperitief of als voor- of tussengerecht. Het smaakt fantastisch en wordt nog lekkerder met wat brood met een krokant korstje.

Benodigdheden voor 4 porties 

  • 100 g pistachenoten, grof gehakt, plus een beetje extra voor garnering 
  • 1 kleine ui, geschild en in vieren gesneden 
  • 1 grote komkommer, geschild en in blokjes gesneden 
  • 30 g verse dille, grof gehakt, bewaar 4 stengels voorgarnering 
  • 30 g verse munt, blaadjes 
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt 
  • 1 klein sneetje brood met een krokant korstje, in blokjes gesneden 
  • 1 el veganistische rode wijnazijn 
  • 2 dl koud water
  • Maldon zeezout en versgemalen peper 
  • Olijfolie, om te besprenkelen 

 Voeg de pistachenoten, ui, komkommer, kruiden, knoflook, brood en rode wijnazijn in een blender toe en mix tot een gladde en soepele substantie. Breng op smaak met peper en

zout. Voeg daarna het koude water toe en laat de blender even draaien zodat de puree de consistentie van een soep krijgt.  

Serveer de soep direct en besprenkel het met een beetje olijfolie. Strooi er wat extra pistachenoten overheen en garneer het met een takje dille.