
Recept: Groenten met 3 dips
Maak een bord vol met al jouw favoriete groenten. Van komkommer tot wortelen tot selderij - wat je maar kunt bedenken! Met de drie overheerlijke dips die erbij geserveerd worden kan het feest beginnen.
Ingrediënten voor een crème van rode biet en yoghurt
- 2 gekookte rode bieten
- 2 teentjes knoflook
- 3 dl Griekse yoghurt, naturel
- 0,5-1 tl rode wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel fijngehakte munt
- Zout en peper
Bereiding
- Schil en pureer de bieten vervolgens in een blender.
- Voeg de fijngehakte knoflook, yoghurt, azijn en olijfolie toe.
- Mix alles tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
- Strooi er gekneusd korianderzaad en fijngehakte munt over.
Ingrediënten voor hummus van geroosterde bloemkool
- 1 grote bloemkool
- 80gr tahinsaus
- Sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/2 tl korianderzaad
- Extravergine olijfolie
- Zout
- Peper
- Garneer: zonnebloemzaden & verse koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de bloemkool schoon door de bladeren aan de onderkant te verwijderen. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Breng op smaak met olie, zout en peper en bak vervolgens ongeveer 20-25 minuten.
- Doe de bloemkool in de blender (bewaar wat topjes voor garnering) samen met de tahin, het sap van een halve citroen, zout, knoflook en kruiden.
- Mix tot een gladde en romige massa en breng indien nodig op smaak met zout, citroen en peper.
- Schep de hummus op een bord en serveer met de achtergehouden bloemkooltopjes, verse koriander, zonnebloempitten en een scheutje extravergine olijfolie.
Ingrediënten voor een crème van erwten, feta & munt
- 130g diepvries doperwten
- 200g fetakaas
- Munt
- Extravergine olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Haal de doperwten uit de vriezer en laat ze een beetje ontdooien.
- Snijd de kaas in blokjes. Verwijder de steeltjes van de munt en was ca. 10 bladeren.
- Doe de doperwten, fetakaas en munt in een blender. Voeg ca. 10 eetlepels olie toe. Mix het geheel tot het een romig mengsel vormt.
- Breng op smaak met zout en garneer met wat feta en munt.
Snel te maken & fris van smaak!