De specialisten van onze klantenservice zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.30 bereikbaar op 0800-0201886

RS568_OSL_Simonsen_14537_W-Article_1140x600.jpg

Renée Toft Simonsen over ochtendroutines, winterbaden en goede voornemens

In een exclusief interview vertelt Renée Toft Simonsen, voormalig topmodel en ambassadeur van Oslo Skin Lab Denemarken, over haar ochtendroutines, ijsbaden en goede voornemens.

Voormalig topmodel, - en inmiddels auteur, regisseuse en psychologe -  Renée Toft Simonsen (56) werd na 8 maanden gebruik van The Solution een van de Deense ambassadeurs van Oslo Skin Lab.

Het maakt Renée niet zo veel uit hoe oud ze is - ze wil er gewoon zo goed mogelijk uitzien en zich zo goed mogelijk voelen. We gingen met Renée om de tafel om de start van het nieuwe jaar te bespreken en een hobby waar ze zich goed bij voelt - namelijk zwemmen in natuurwater.

RS569_OSL_Simonsen_14757_W-Article_1140x600.jpg

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?


Ik heb niet veel ochtendroutines om helemaal eerlijk te zijn. Ik begin de dag altijd heel rustig met een kopje koffie en de krant. Soms maak ik een ochtendwandeling of ontmoet ik een vriend om te zwemmen. Ik ontbijt nooit omdat ik meestal pas wat later op de dag honger krijg.

Wat is er prettig aan de ochtend?


Het is de rust in mijn lichaam als ik net opsta en een nieuwe dag begint. Maar ook dat het rustig is in de stad. Ik sta meestal rond 7.30 of 8 uur op. In de winter, wanneer het dan nog donker is, steek ik graag de haard aan en steek ik veel kaarsen aan.

Waarom ben je zo dol op winterbaden? Kun je iets vertellen over de gezondheidsvoordelen hiervan?


Een winterbad, of "bad" zoals ik het noem, is een pauze voor mij - tijd voor ontspanning. Ik doe dit vaak wanneer ik naar de sauna ga, omdat het in Scandinavië gebruikelijk is om de beschikking te hebben over drijvende sauna's. Wisselen tussen de warmte en het koude water helpt me om nog meer tot rust te komen en me echt te focussen op mijn lichaam en de emoties die ik ervaar.


Nadat ik vele jaren geleden ben begonnen met zwemmen in koud natuurwater, denk ik dat het minder moeilijk voelt om door de donkere periode te komen die kenmerkend is voor de Scandinavische winters. Voor mij zijn de voordelen van zwemmen talrijk, waarbij meer energie en een beter humeur misschien wel de belangrijkste zijn. In het water zijn, zo dicht bij de natuur, geeft me een soort balans en als ik het doe met vrienden krijg ik ook een sociaal aspect tijdens mijn dagen. Er wordt ook gezegd dat het goed is voor de bloedsomloop en dat je zelfs meer calorieën verbrandt, of volgens recent onderzoek het 'bruine vet' dat moeilijk weg te krijgen kan zijn. Dus voor mij zijn er veel voordelen!

RS576_OSL_Simonsen_B8I0659_W-Article_1140x600.jpg

Wat vind jij van goede voornemens?


Persoonlijk heb ik meestal niet zoveel voornemens, maar ik vind het een prettig idee dat wanneer een nieuw jaar begint, je jezelf ook vernieuwt. Het is geweldig om doelen en idealen te hebben, zoals willen stoppen met roken, zorgzamer worden of beter voor jezelf zorgen. Waarom niet? Dat velen snel het contact met hun doelen verliezen doet er volgens mij niet toe. Het is de gedachte, het bewustzijn, de wil tot verandering of ontwikkeling die er toe doet. Het begint allemaal met bewustzijn.

Wat is de beste manier om het jaar te beginnen?


Ja, ik baad vaak op 31 december en neem afscheid van het afgelopen jaar. De afgelopen jaren heb ik zelf niet gedronken op oudejaarsavond, maar voorheen was 1 januari alleen voor katers en was ik de hele dag bezig met het opruimen van confetti. Tegenwoordig wordt de eerste dag van het jaar rustiger doorgebracht, met een boswandeling of een ijsbad en daarna wat tijd voor het gezin.