Het is momenteel zeer druk bij de klantenservice. De wachttijd is hierdoor langer dan gebruikelijk. Bedankt voor uw geduld.

OSL_Renee_22254_W-Article_1140x600.jpg

Tips om deze zomer veilig van de zon te genieten

De zon is zowel je vriend als je vijand, afhankelijk van hoe je ermee omgaat. We hadden een kort gesprek met Renée Toft Simonsen - auteur, psycholoog en voormalig topmodel - over haar relatie met de zon en welke rol een zonnecrème met SPF daarin speelt. Lees hoe Renée haar relatie met de zon in balans houdt en pik meteen een aantal tips op om veilig van de zomerzon te genieten.

De zon speelt meerdere rollen

De zon kan meerdere rollen in het leven van mensen spelen. Het ene moment brengt hij je terug naar gelukkige herinneringen op het strand; het volgende moment besef je dat je verbrandt bent. Bovendien maak je door de zon vitamine D aan, de vitamine die er voor zorgt dat je immuunsysteem normaal functioneert. Helaas weten we inmiddels ook dat de zon negatieve effecten op onze huid kan hebben. Dus, wat is het? Is de zon je vriend of je vijand? De zon is allebei maar we weten ook wat het allerbelangrijkste is, namelijk je huid beschermen tegen de schadelijke UV-straling.

 

Geniet én bescherm je huid

Dat doe je met deze simpele tips:

  • Om je huid te beschermen en toch te genieten van de warmte en het geluk dat de zon brengt, breng je een zonnebrandcrème aan die beschermt tegen huidveroudering door UVA-straling (ezelsbruggetje: met de A van Aging) en tegen zonnebrand door UVB-straling (ezelsbruggetje: met de B van Burning).
  • Controleer elke dag de UV-index op je telefoon of online en wees voorzichtig met zonnebaden tussen 11u00 en 15u00. Tijdens deze uren is de zon op zijn sterkst.
  • Draag bijvoorbeeld een zonnehoed en zonbeschermende kleding.
  • Gebruik voldoende zonnebrandcrème en breng het dus royaal aan. Smeer je iedere twee uur opnieuw in (en ook iedere keer als je gezwommen hebt).

 

Bewustzijn

Oslo Skin Lab-ambassadeur en voormalig topmodel, Renée Toft Simonsen, is zich meer bewust geworden van de zon naarmate ze ouder wordt. Ze legde aan het Oslo Skin Lab-team uit waarom ze zo graag van de zon geniet terwijl ze zich bewust is van de negatieve effecten ervan. 'Toen ik jong was, was ik niet zo voorzichtig. Maar nu ik last begin te krijgen van pigmentvlekken, ben ik me er echt veel meer bewust van. De zon heeft natuurlijk een verouderingseffect op de huid. Naarmate je ouder wordt, ga je steeds beter opletten. Maar ik moet toegeven dat ik van de zon hou, van zonnebaden, op het strand zijn en van de warmte en het licht van de zon, ik ben gewoon graag in de zon. Ik heb dus altijd een crème met SPF 50 op mijn gezicht en lichaam als ik zonnebaad!' Net als Renée kun je zo genieten van alle voordelen van de zon terwijl je jezelf toch beschermt tegen mogelijke schadelijke effecten. Wees je bewust, geniet van de zomer én van de zon!