Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS367_Anne-Berit_Eide_W-Article_1140x600.jpg

Waarom zou je een collageensupplement innemen?

Huidtherapeut Anne Berit Eide van Oslo Skin Care Clinic in Noorwegen heeft meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om huidverzorging en heeft de meeste producten en behandelingen op de markt weleens geprobeerd.

"Er is tegenwoordig een grote verschuiving in hoe we denken over huidverzorging", beweert ze. "Zonder twijfel moet de meest effectieve manier om een mooie huid te krijgen van binnenuit beginnen." Eide raadt het gebruik van bioactieve collageenpeptiden als supplement aan om een levendige, frisse en gezonde uitstraling te bereiken.

"Wat je eet kan van grote invloed zijn op hoe je huid veroudert, in zowel positieve als negatieve zin. Veel suiker en voedingsmiddelen met weinig voedingsstoffen kunnen de veroudering van je huid versnellen doordat de natuurlijke collageenproductie wordt afgeremd; een lichamelijk proces dat essentieel is voor het behoud van een gladde, stevige en gezonde huid," zegt ze.

DE BOUWSTENEN VAN DE HUID

Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen in de huid en is onder andere verantwoordelijk voor het gehydrateerd houden van lichaam en huid, zodat alle lichaamsfuncties het best mogelijke werk kunnen doen. Een totaal van 75-80 procent van de stoffen in ons lichaam die geen water zijn, zijn verschillende soorten collageen, ook in onze huid.

VERLIES VAN COLLAGEEN RESULTEERT IN RIMPELS

Ons lichaam produceert voortdurend nieuw collageen om de beschadigde huid te herstellen. Een geleidelijke afname van je eigen collageenproductie is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces, dat begint rond de leeftijd van 25-30 jaar.

"Wanneer het ondersteuningssysteem van de huid verzwakt is en de collageenvezels niet meer zo dicht bij elkaar liggen, zullen rimpels verschijnen. Onze huid wordt minder vol en begint in te zakken. We zien ook vaak cellulite op onze dijen, billen en armen verschijnen wanneer we collageen beginnen te verliezen," legt ze uit.

COLLAGEEN SUPPLEMENTEN VERTRAGEN HUIDVEROUDERING

Gelukkig is het mogelijk om dit verouderingsproces te vertragen door een gezond dieet aan te houden en dagelijks goed documenteerde, bioactieve collageenpeptiden in te nemen.

"Het juiste soort collageen-supplement helpt het ondersteuningssysteem van de huid opnieuw op te bouwen en de tekenen van veroudering te verminderen," zegt ze. Anne Berit Eide legt verder uit dat er een aantal collageensupplementen op de markt zijn, maar dat niet alle supplementen het vermogen hebben om te helpen het collageen in de huid opnieuw op te bouwen.

32300 12924 web.jpg

"Er zijn veel verschillende collageenstructuren in het lichaam. De meest voorkomende zijn type 1 en type 2. Type 1 wordt gevonden in huid, haar en nagels, terwijl type 2 het belangrijkste onderdeel is in synoviale vloeistof en kraakbeen. Het is ook belangrijk dat het collageen bioactief is en gehydrolyseerd, of 'opgebroken', in peptidelengtes in een zeer gespecialiseerd proces. Is dat niet het geval, dan is het enige dat gebeurt dat we het collageen op dezelfde manier metaboliseren als elk ander eiwit.

The Solution™ is een collageenpoeder met type 1 collageen met een in wetenschappelijk onderzoek bewezen positief effect op rimpels en huidveroudering. "Bij Oslo Skin Care Center zijn we onder de indruk van de geweldige resultaten die onze klanten hebben bereikt door het stuctureel innemen van The Solution™ Beauty collagen. We maken 3D-scans van onze klanten en hebben grote verbeteringen gezien in de diepte van rimpels en de stevigheid en elasticiteit van de huid," concludeert ze.