De specialisten van onze klantenservice zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.30 bereikbaar op 0800-0201886

iStock-540594608_W-Article_1140x600.jpg

Maak een zomertour door Kopenhagen met het Deense team van Oslo Skin Lab!

Stephanie Irmov is de senior commercieel manager van Oslo Skin Lab in Denemarken en geeft je graag een aantal tips voor een stedentrip naar Kopenhagen in de zomer. Stephanie raadt ten zeerste aan om haar stad in het zomerseizoen te bezoeken. 'Er is gewoon iets zo magisch aan de stad tijdens de zomermaanden. Alle inwoners komen uit hun wintercocon en brengen het grootste deel van hun tijd buiten door om te genieten van de warmere temperaturen en van heerlijk eten en drinken.' Hieronder vind je de top vier van activiteiten die ze voorstelt aan gasten die deze bijzondere stad bezoeken.

Stephanie_1404_W-Article_1140x600.jpg

Lekker picknicken

Ga picknicken in een van de vele parken en tuinen in de stad. Als je Kopenhagen in de zomer bezoekt, zorg dan dat je wat hapjes en drankjes haalt bij een van de nabijgelegen cafés. En als het weer het toelaat, kun je picknicken in Kongens Have (The Kings Garden), het oudste en meest bezochte park in Kopenhagen. Het prachtige park is ook de thuisbasis van het historische kasteel Rosenborg uit 1606 en is de buurman van de Koninklijke Garde. Als je de juiste timing aanhoudt, kun je de bewakers door de stad zien lopen om het kasteel van Amalienborg te bereiken - de thuisbasis van koningin Margrethe ll - voor de wisseling van de wacht elke dag om 12u00.

iStock-115942153_W-Article_1140x600.jpg

Geniet van een echte Deense lunch

Geniet van een traditionele lunch in Restaurant Shønnemann, een van de beste plekken in Kopenhagen om de klassieke Deense open sandwiches, genaamd "smørrebrød", te proberen. Vergeet niet om van tevoren een tafel te reserveren, want deze culinaire locatie is niet voor niets erg populair.

Forside - Dansk luksus smørrebrød - Restaurant Schønnemann (restaurantschonnemann.dk)

iStock-1131977929_W-Article_1140x600.jpg

Bekijk de stad per boot

Wist je dat 'København' (Kopenhagen) de samenvoeging is van de woorden 'handel' en 'haven'? Verken Kopenhagen vanaf de zee door een tocht over de Canal Tours te boeken in het beroemde en kleurrijke Nyhavn. Als je de voorkeur geeft aan sightseeing vanaf de kust, huur dan zeker een fiets en verken de stad op dezelfde manier als de meeste inwoners dat doen. Kopenhagen staat tenslotte bekend als de fietshoofdstad van de wereld, met meer dan vijf keer meer fietsen dan auto's.

iStock-1141811089_W-Article_1140x600.jpg

Ga naar Reffen voor streetfood, kunst & optredens

Als je op zoek bent naar lekker eten, creatieve workshops, startups, culturele ervaringen en innovatieve projecten die zowel de lokale bevolking als toeristen aantrekken: dit is the place to be! De streetfoodlocatie Reffen, gelegen in Refshaleøen, heeft een internationale sfeer met meer dan 17 vertegenwoordigde nationaliteiten en het is ook een plek waar de inwoners zelf deelnemen aan de ontwikkeling van het gebied. Elke week zijn er community creërende evenementen, van bingo tot quizzen tot workshops, lezingen en concerten. Hier moet je echt een kijkje nemen!

iStock-536057553_W-Article_1140x600.jpg