Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

oslo-skin-lab-the-solution.jpg

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het effect

Er zijn verschillende onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de orale inname van de collageenpeptiden die we gebruiken in The Solution™. De resultaten op het gebied van rimpeldiepte en de zichtbaarheid van cellulite zijn indrukwekkend.

De in medische databases gepubliceerde resultaten bevestigen heel duidelijk dat de inname van collageenpeptiden effectief is.  Alle onderzoeken zijn dubbelblind, naar willekeur uitgevoerd met gebruik van een placebo controlegroep. Dit houdt in dat de deelnemers willekeurig zijn verdeeld in twee groepen, waarvan de ene groep het actieve ingrediënt kreeg, en de andere groep een placebo (poeder zonder actief ingrediënt). De deelnemers, noch de onderzoekers die de metingen uitvoerden, wisten welke groep de placebo controlegroep was. In aanvulling daarop zijn de resultaten gemeten met behulp van instrumenten die het onmogelijk maken om de resultaten subjectief te beinvloeden.

Gemiddelde afname van rimpeldiepte van 20.1%

Het onderzoek is uitgevoerd op 114 vrouwen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar. Deelnemers ontvingen gedurende acht weken dagelijks 2.5 gram Verisol® of een placebo. De huid van iedere deelnemer is voorafgaand aan het onderzoek objectief gemeten. Na vier weken liet de groep die Verisol® kreeg een aanzienlijke statistische afname zien van rimpeldiepte rond de ogen van gemiddeld meer dan 7.2%. Na acht weken was de objectief gemeten afname van rimpels gemiddeld 20.1%. (De maximale afname van rimpels was bij een van de deelnemers maar liefst 49.9%).

Er zijn zowel voor als na afloop van het onderzoek biopsies genomen van een sub-groep. De biopsies lieten uitstekende resultaten zien op het gebied van zowel de elasticiteit als de uitstraling van de huid.
Voor en Na gebruik van Oslo Skin Lab
Lees meer over het onderzoek dat is gedaan naar rimpeldiepte door Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.

Toegenomen elasticiteit

69 gezonde vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 namen deel aan het onderzoek. De elasticiteit van de huid van alle deelnemers werd opgemeten nadat ze acht weken lang dagelijks 2.5 gram Verisol® collageen of een placebo hadden ingenomen. De elasticiteit van de huid werd opgemeten met behulp van zuigkracht en het onderzoek toonde een aanzienlijke verbetering aan bij de groep die Verisol® collageen had ingenomen, ten opzichte van de placebo groep. Dit onderzoek toonde ook aan dat een hogere inname van collageen geen betere of snellere resultaten had.

Lees meer over het onderzoek dat is gedaan naar het effect van collageeninname op elasticiteit van de huid door Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. 

Minder cellulite

Dit onderzoek vond plaats gedurende een periode van zes maanden en werd uitgevoerd op 105 gezonde vrouwen in de leeftijd van 24 tot 50 met een gemiddelde hoeveelheid cellulite (sinaasappelhuid). Het onderzoek leidde tot de conclusie dat de hoeveelheid cellulite was afgenomen en dat de textuur van de huid met name op de dijen aanzienlijk was verbeterd bij de groep die Verisol® B collageen had gekregen. De dichtheid van de huid nam ook toe ten opzichte van de controle groep. 

Lees meer over het effect van collageeninname op de zichtbaarheid van cellulite door Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8