De specialisten van onze klantenservice zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.30 bereikbaar op 0800-0201886

RS480_OSL_0521_54370_W-Article_1140x600.jpg

Waarom werken bioactieve collageenpeptiden tegen huidveroudering?

Er is wereldwijd een explosieve groei geweest in het aantal mensen dat zweert bij bioactieve collageenpeptiden, en de steeds toenemende trend geeft aan dat degenen die het gebruiken erg blij zijn met de resultaten. Wat zorgt er nu voor dat dagelijkse inname van deze speciale peptiden zo’n goed effect op onze huid hebben?

Voordat we uitgebreid antwoord geven op de vraag waarom de inname van bioactieve collageenpeptiden helpt om het huidoppervlak glad te maken, is het van belang eerst wat basisfeiten over de huid te delen;


1. De huid bestaat uit drie huidlagen, waarvan de middelste laag; de dermis, de dikste is. De dermis heeft als voornaamste taak om ervoor te zorgen dat de bovenste laag; de epidermis, glad en egaal blijft.


2. De dermis bestaat voor 90% uit collageen, wat de huid verstevigt en ondersteunt. De overige 10% bestaat uit elastine en fibrilline, wat ervoor zorgt dat de huid elastisch blijft.


Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen, elastine en fibrilline geleidelijk af. Dit proces begint halverwege de 20 en wordt geïntensiveerd wanneer de huid wordt blootgesteld aan leefstijlfactoren die bijdragen aan een verdere negatieve invloed op het verouderingsproces. Voorbeelden van factoren die bijdragen aan de veroudering van de huid zijn: blootstelling aan de zon, roken, alcohol, en diëten zonder essentiële vitamines, mineralen en vetzuren.

Wat zorgt ervoor dat het lichaam nieuw collageen aanmaakt?


Het lichaam behoudt collageenproductie naarmate we ouder worden, maar niet genoeg om het verlies dat van nature optreedt te compenseren. Het heeft echter nog steeds het vermogen om de collageenproductie te verhogen wanneer het signalen ontvangt om dit te doen. Wanneer het verouderingsproces eenmaal begint, gaat er jaarlijks gemiddeld 2% van het collageen in de huid verloren. Wanneer dit collageen losraakt en rondzweeft in het lichaam, is het zo klein dat het geen signalen initieert om het productieproces om te compenseren. Wanneer de hoeveelheid collageen die rond zweeft in het bloed zou toenemen, dan reageert het lichaam door de eigen collageenproductie te verhogen en de voorraden aan te vullen.

Waarom kan de inname van bepaalde collageenpeptiden werken?


Een dergelijk proces kan worden geactiveerd door collageenpeptiden van een specifieke grootte in te nemen waarop de huidcellen zullen reageren. Het lichaam zal op de grote hoeveelheid los collageen reageren als een indicatie om de productie te verhogen en zo de veronderstelde daling van de niveaus te compenseren. Wanneer de collageenproductie wordt verhoogd, worden nieuwe, belangrijke bouwstenen in de dermis gebracht, waardoor de bovenste huidlaag gladder wordt, zodat rimpels en fijne lijntjes minder diep en zichtbaar worden en mogelijk zelfs verdwijnen.

Dit proces wordt in de media vaak verkeerd geïnterpreteerd door mensen die geloven dat collageen dat je inneemt direct in de huid wordt opgenomen of dat we genoeg collageen binnenkrijgen door het voedsel dat we eten. Collageen is een eiwit dat voorkomt in veel voeding, maar het heeft niet dezelfde eigenschappen als bioactieve gehydrolyseerde collageenpeptiden en heeft dus ook niet dezelfde effecten. Het collageen dat in The Solution™ wordt gebruikt, wordt via een specifiek en gepatenteerd proces afgebroken (gehydrolyseerd) tot specifieke lengtes collageenpeptiden. Hierdoor hebben ze een grootte waarop de huidcellen reageren, waardoor het collageenproductieproces wordt gestart, dat vervolgens naar de huid gaat. De inname van regelmatig collageenrijk voedsel kan dus niet hetzelfde resultaat geven als het regelmatig innemen van The Solution’s collageenpeptiden.


De effecten van The Solution’s collageenpeptiden zijn aangetoond in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Deze onderzoeken tonen aan dat regelmatige inname helpt om rimpels, lijntjes en cellulite te verminderen en de elasticiteit van de huid te vergroten. De onderzoeken zijn volgens dezelfde richtlijnen gedaan zoals ook bij medicijnen het geval is. Met behulp van dubbelblinde gerandomiseerde en placebo gecontroleerde tests die vervolgens door andere onafhankelijke onderzoekers worden beoordeeld voordat ze in medische databases worden gepubliceerd. De resultaten zijn ook gemeten met instrumenten, die gebaseerd zijn op subjectieve beoordelingen.