Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

OSL_Chia_jam_5187_W_Article_1140x600 (1).jpg

Recept voor bessen-chiazaadjam

We zijn dol op dit recept voor een jam gemaakt van bessen en chiazaad! Nu februari in volle gang is en het steeds moeilijker wordt om je aan je goede voornemens te houden, kun je dit supersnelle gezonde recept voor jam maken. De jam met bessen en chiazaadjes is een makkelijke toevoeging aan het ontbijt: bomvol antioxidanten en maar weinig toegevoegde suikers.

Waarom zijn we zo dol op dit recept? We zeiden het al, maar we roepen het graag nog een keer:
1) Het zit boordevol antioxidanten die onder andere onze huid helpen beschermen tegen beschadiging en veroudering.
2) Het is snel en gemakkelijk voor drukke ochtenden wanneer je toch een gezond ontbijt wilt.
3) Misschien wel het allerbelangrijkste: het is echt heerlijk.

Ingrediënten
● 2 kopjes klein fruit zoals bosbessen, frambozen of bramen, vers of diepgevroren. Je kunt één soort gebruiken of een mengsel maken.
● 2 eetlepels chiazaad
● 1 of 2 eetlepels honing of zoetstof, indien gewenst. Stevia, suiker of ahornsiroop kan ook.

Zo maak je het
- Verwarm het fruit een paar minuten op het fornuis en pureer tot de gewenste dikte.
- Meng de chiazaadjes erdoor en voel je vrij om ook je dagelijkse sachet van The Solution toe te voegen.
- Wacht ongeveer 5 tot 10 minuten totdat de chiazaden opgezwollen zijn, klaar!