Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS2027_OSL_beet-pizza_1277_W-Article_1140x600.jpg

Recept: Bietenpizza met zongedroogde tomaten, hummus en avocado

We zijn allemaal dol op pizza, maar weten ook dat teveel hiervan niet de meest gezonde optie is. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook gezondere varianten op de klassieke pizza! Wij hebben een heerlijk vegan recept voor je gevonden op basis van biet, zongedroogde tomaat, hummus en avocado. Dat wordt smullen!

Pizzabodem:
250 ml bietenhummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
250 ml cassavemeel (gewone tarwemeel kan ook)
75 ml olijfolie

Hummus van zongedroogde tomaten:
1 blikje kikkererwten à 400 gram
1 teentje knoflook
50 - 100 ml zongedroogde tomaten (in olie)
50 - 100 ml basilicum
3 eetlepels olijfolie van de zongedroogde tomaten
2-3 eetlepels water
2 eetlepels tahin
1 eetlepel citroensap
Snuf zout & peper

Topping:
Meng 1 avocado met wat pijnboompitten, paprikapoeder, peper, zout en rode pepervlokken. Voeg vooral naar eigen inzicht kruiden toe!

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200/225 graden celcius.
2. Meng in een middelgrote kom de bietenhummus, cassavemeel en olijfolie.
3. Maak van het deeg een bodem op een bakplaat. Maak met je handen een korst op de bodem.
4. Bak nu de bodem ongeveer 15-20 minuten tot het gaar is.
5. Terwijl de bodem aan het bakken is, maak je de zongedroogde tomatenhummus:
Meng de kikkererwten, knoflook, zongedroogde tomaten,    basilicum, olijfolie, water, tahin, citroensap, zout en peper in een keukenmachine en maal het tot een gladde massa (het kan zijn dat er meer water nodig is, voeg toe naar eigen inzicht).
6. Is de bodem klaar? Laat deze eerst afkoelen voordat je de overheerlijke topping eroverheen verspreid.

Eet smakelijk!