Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS1683_OSL_0622_13206_W-Article_1140x600 (1).jpg

Recept: Rode biet latte

Deze maand staat in het teken van de kleur roze. Vandaar dat we ook graag een recept in dit thema met je willen delen. Maak het recept voor jezelf of wanneer je met vrienden afspreekt. Koffie combineren met een goed gesprek is een waardevol tijdverdrijf – en met dit recept kun je die momenten een extra speciaal tintje geven.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 geschilde gebakken/geroosterde biet*
  • ¼ kopje fijngemalen havermout
  • 1 snufje roze Himalaya zout
  • 1 el dadel siroop of agave siroop
  • 1 tl vanilla poeder
  • 2 dl melk (vb koemelk, havermelk, amandelmelk etc.) voor het schuim

*Je kunt gekookte bieten kopen of deze zelf nog koken / stomen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten door elkaar en zeef vervolgens twee keer om een mooie, gladde roze notenmelk te maken. Je kunt de melk eventueel ook in een opschuimer doen, over ijsklontjes gieten en afmaken met een shot espresso. Ben je op zoek naar de perfecte garnering, gebruik dan roze eetbare bloemen als finishing touchđź’—.

P.S. Heb je weinig tijd? Je kunt ook havermelk in de supermarkt kopen in plaats van het zelf te maken! Meng daar de biet en het zout doorheen. We raden echter nog steeds aan om te zeven om er een gladde substantie van te maken.

De voordelen van rode biet: Rode biet is laag in vet en hoog in foliumzuur. Foliumzuur helpt om vermoeidheid en uitputting te verminderen. Rode biet bevat ook veel voedingsvezels, wat de spijsvertering ten goede komt, maar ook een bron van kalium die helpt om een normale bloeddruk te behouden. Bron: frrukt.no