Let op: Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice vandaar dat het wat langer kan duren voordat we je te woord kunnen staan of je e-mail beantwoorden. Onze excuses voor het ongemak!

RS380_Renate_Gerschtanowitz_1020_182_W-Article_1140x600 (1).jpg

Self-care in de winter: ontstressen tijdens deze drukke feestmaand

Het is officieel winter. We hebben de eerste sneeuwvlokjes gezien en hebben onze handschoenen weer uit de kast gehaald. Ook komen de feestdagen dichterbij, met alle stress en drukte die daar standaard bijhoort. Het is daarom hoog tijd voor wat voorbereidende self-care. Je zult merken dat je met onze ontstressende tips de hectiek beter aankunt, je happy voelt met jezelf én ook nog eens heerlijk zal slapen. Je kunt trouwens meteen beginnen: zet een kop thee, wikkel jezelf in een zachte deken, wees gewoon in het moment en lees verder.

Tijd om te vertragen 

Houd een kilometerslange takenlijst je 's nachts wakker? Plan dan elke avond 15 minuten 'denktijd' in, tenminste een uur voordat je gaat slapen. Het houdt in dat je even tijd vrijmaakt om over alles wat op je bord ligt na te denken. Het helpt je om het een plek te geven en ook eventuele ongerustheid te voelen. Zet voor je begint je telefoon op stil en op de schemerlichtfunctie, zodat je niet afgeleid wordt. Als de tijd om is en de stress afneemt, voel je je lichter en kun je je beter concentreren op de taken die nog voor je liggen, zoals je nachtrust. Deze oefening kan je hersenen leren dat er een tijd en een plaats is om je zorgen te maken. En dat is niet om 2 uur 's nachts terwijl je probeert te slapen. 

Voed je huid met liefde 

De kou in november is niet vriendelijk voor je huid. Die wordt gevoeliger voor uitdroging en de verwarming in huis draagt hier ook aan bij. Je dagelijkse dosis van The Solution™ helpt de lijntjes en rimpels onder controle te houden maar je huid kan in de koudere periode van het jaar altijd wat extra tender loving care gebruiken. Wanneer heb je bijvoorbeeld echt de tijd genomen om in bad te liggen terwijl je een boek leest? Een bad is geweldige manier om opgebouwde stress kwijt te raken. Kies een voedende badolie en trek je eenmaal per week terug in de badkamer met een goed boek. Je zult merken dat je daarna geen probleem hebt om te slapen. En heb je geen bad? Een vaste huidverzorgingsroutine biedt een kalmerende regelmaat om te ontspannen aan het eind van de dag. Reinig je huid bijvoorbeeld met een voedende balm die je afneemt met warm water en een zachte doek zoals een muslin cloth. Breng een nachtcrème aan met opwaartse bewegingen en je bent klaar om naar bed te gaan. 

RS37_Mip_17_1994_W-Article_1140x600.jpg

Geef je hoofd rust 

Veel mensen denken dat ze niet kunnen mediteren maar het is iets waar je simpel mee kunt beginnen. Er is geen goed of fout, begin met bijvoorbeeld vijf minuten. Kies een kaars uit die je prettig vindt ruiken zonder je zintuigen te overweldigen, denk aan geurnoten als lavendel, wierook en sandelhout. Zoek een rustige omgeving op en zorg dat je comfortabel zit. Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling, adem rustig in en uit. Mediteren betekent niet dat je niet mag denken, laat de gedachten komen, je hoeft er op dit moment niets mee te doen. Je zult merken dat wanneer je vaker mediteert, alle zorgen en twijfels naar de achtergrond zullen verdwijnen. Doe je deze meditatie dagelijks, dan zal het je helpen om makkelijker te ontspannen en meer focus te krijgen. 

Sluit een hectische dag af met yoga nidra 

Zoek je een manier om makkelijker in te slapen en goed door te slapen, dan is yoga nidra misschien iets voor jou. Yoga nidra staat ook wel bekend als slaapyoga, een vorm van yoga waarbij je geen zittende of staande 'houdingen' aanneemt. Je ligt juist zo stil mogelijk op je yogamat in savassana, de eindhouding van de meeste yogalessen. Het enige wat je nodig hebt is een plek waar je niet gestoord wordt, comfortabele kleding en een geleide yoga nidra opname die je bijvoorbeeld via YouTube kunt vinden. Tijdens de yoga nidra practice leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf doet in je hoofd maar dat je je laat leiden door een stem. Je moet je namelijk echt volledig kunnen ontspannen. Wanneer je dit iedere avond op hetzelfde tijdstip doet, zijn je lichaam én geest klaar voor een weldadige nachtrust. 

Sleeping beauty 

Tijdens je welverdiende nachtrust gaat je huid in de herstellende en regeneratieve modus zodat er nieuwe huidcellen en collageen aangemaakt kunnen worden. Je kunt je beautyslaap effectiever maken door bijvoorbeeld op een zijden of satijnen kussensloop te slapen. De gladde stof zorgt ervoor, in tegenstelling tot de wat groffere katoen en linnen, dat je huid en haar langs de stof glijden zonder beschadigd te raken. Je staat op met een frissere huid, klaar voor een nieuwe dag. Wist je trouwens dat je The Solution™ op iedere moment van de dag in kunt nemen, dus ook 's avonds voor het slapen gaan? Het bevat geen caffeïne of stimulerende ingrediënten, alleen gehydrolyseerd collageen.